Rozšiřujeme porftolio o teplárenství

Po více než 27 letech zkušeností s inženýrskými sítěmi správců vodovodů a kanalizací rozšiřujeme portfolio našich služeb o nabídku správy vedení mapových podkladů a digitální dokumentace pro teplárenské společnosti.

Datový model teplárenství a jeho komunikační rozhraní je připravené pro všechny vrstvy a moduly našeho geografického informačního systému, který je dnes jedním ze základních informačních systémů společnosti, protože umožňuje uživatelům kvalitnější a komplexnější přistup k informacím.

Horkovody a teplovody teplárenských společností mají množství předávacích stanic a obslužných šachet. Aby bylo možné dodávky tepla efektivně spravovat, je nezbytné mít podrobné informace o jednotlivých částech systému, a to včetně jejich vzájemného propojení. Zásadní úlohu má v tomto procesu GIS, který zobrazuje digitální mapu umístění potrubí (a dalších částí teplárenské sítě) včetně dalších provozních a servisních informací.

Nový systém iGIS.Map, který obsahuje také modul pro správu teplárenství,  je postaven na moderní webově orientované architektuře, kdy většina uživatelů pracuje s tzv. lehkým klientem, tedy aplikací, která běží v prostředí webového prohlížeče. To umožní společnostem snížení nákladů za pořízení náročného GIS těžkého klienta, za licenční poplatky a současně zpřístupnění systému širšímu spektru uživatelů.

cs_CZCzech