Konference HxGN LOCAL 2019

Ve dnech 19. – 20. června 2019 jsme se zúčastnili dalšího ročníku konference HxGN LOCAL ČESKO a SLOVENSKO. Konference proběhla v hotelu Zámek Valeč. Pro nezasvěcené, jde o pokračování akcí GeoFórum, pořádaných společností Intergraph.

Letošního ročníku se zúčastnilo cca 250 účastníků různého zaměření. Nosná témata letošního ročníku byla mračna bodů, jejich sejmutí, zpracování a následné využití v reálném životě. Využití dat se týká oblastí BIM, Smart City a podobně.

Měli jsme možnost shlédnout ukázky reálných  projektů, jak z ČR  tak ze světa.  Situace ukazuje, že skenování je metoda, která se postupně rozšiřuje do různých odvětví a pro různé využití. Od přesného měření v oblasti automotiv, přes zpracování dat ve stavebnictví až po dokumentaci objektů v jakémkoliv oboru, kde se pracuje s dokumentací, nebo virtuálním modelem budov.

Pro tuto oblast se v současné době vytváří a upřesňuje metodika a datový model dokumentace budov jako souboru stavebních technologických a zařizovacích prvků = Building Information Modeling (BIM).

o

cs_CZCzech